Abandoned Pets Foundation wil zwerfhonden redden uit gemeente-asiel Roemenië (21-11-2011)

In het gemeente-asiel van de Roemeense stad Calarasi wacht de zwerfhonden een armzalig lot. De dieren zijn zwaar ondervoed of ziek. Hulp van buitenaf wordt door de overheid en lokale dierenartsen tegengewerkt. Met een stuk privé-grond zet Abandoned Pets Foundation nu alles op alles om deze dieren te helpen.

In één van de armste steden van Roemenië neemt de overheid het niet zo nauw met het dierenwelzijn. Zwerfhonden worden in grote aantallen tegelijk afgemaakt op de meest wrede manieren. De subsidie die de overheid ontvangt van de Europese Unie om o.a. de honden te kunnen steriliseren of castreren verdwijnt in de zakken van corrupte overheidsambtenaren en zogenaamde ‘hulpverleners’. Alleen omdat afmaken goedkoper is dan zorg bieden. Het grootste dierenasiel in Calarasi is in handen van de gemeente. Honderden honden worden hier opgevangen. Alleen kun je je afvragen of ze niet beter af zijn op de straat. Naast ondervoeding hebben de dieren last van huidproblemen en dragen soms een besmettelijke ziekte bij zich. Zorg wordt niet gegeven. De Abandoned Pets Foundation vecht al jaren tegen deze wantoestanden en hebben zelfs geprobeerd dit asiel in handen te krijgen. De overheid werkt hier helaas niet aan mee.

Dankzij de hulp van betrokken inwoners uit de stad heeft de Abandoned Pets Foundation een stukje privé-grond weten te bemachtigen in de stad waar ze een klein aantal honden kunnen opvangen. Enkele betrokken vrijwilligers proberen de honden zo goed mogelijk te verzorgen. De lokale dierenarts geeft ze de benodigde behandelingen in zijn eigen kliniek. Op deze manier maken ze de jonge en geschikte honden klaar voor een adoptiegezin en geven ze andere honden een betere oude dag. Maar het dierenverblijf is klein en ongeschikt voor de strenge Roemeense winters. En zelfs op hun eigen stukje grond zijn de honden niet veilig. Buurtbewoners die een hekel aan de honden hebben, betreden het terrein om de honden op een laffe manier proberen te doden.

abandonedpetsfoundation

Abandoned Pets Foundation wil het kleine asiel opknappen, winterklaar te maken en beter te beveiligen. Hiervoor is alle steun welkom. De steun die de stichting biedt richt zich op de verzorging en behandeling van de honden en het zo mogelijk uitbreiden van het aantal betrouwbare verzorgers zodat er in de toekomst meer honden opgevangen kunnen worden.

Wil je meer weten over Abandoned Pets Foundation bekijk dan hun website.

Naar de nieuwspagina...