Roemeense straathonden ten dode opgeschreven!? Teken en email mee! (24-11-2011)

Een dieptrieste dag voor de straathonden in Roemenië. Ondanks de maandenlange gelobby van dierenorganisaties heeft het Roemeense parlement dinsdag toch besloten om een controversiële wet aan te nemen die het mogelijk maakt duizenden zwerfhonden te doden.

Dierenbeschermers verzamelden zich dinsdag in het parlementsgebouw om politici ervan te overtuigen niet voor de wet te stemmen, ze riepen op om geld te investeren in sterilisatieprogramma’s.

Volgens lokale media leven er naar schatting alleen al in de straten van Boekarest 50.000 honden. Veel honden raakten dakloos toen eind jaren ’80 de communistische dictator Nicolae Ceauşescu oude huizen liet afbreken en deze liet vervangen door flatgebouwen. Veel hondeneigenaren werden gedwongen afscheid te nemen van hun viervoeters, die vervolgens letterlijk op straat kwamen te leven.

Tegenwoordig maken de honden onderdeel uit van het straatbeeld en worden zij door de meeste bewoners geaccepteerd.

Zwerfhond Roemenie

Niet alleen dierenbeschermers zijn fel tegen de wet. Ook corruptiebestrijders claimen dat de maatregel een cynische truc is om lokale overheden te verrijken, omdat zij veel geld krijgen om de honden te doden.

Alleen president Trajan Basescu moet nog tekenen voordat de wet in werking treedt en hij is dus ook degene die dit een halt toe kan roepen.

Daarom houdt PiepVandaag.nl een email- en petitieactie om de president te laten inzien dat dit niet kan en mag gebeuren! Elke ondertekening wordt inclusief de petitietekst doorgestuurd naar het emailadres van … Tevens worden alle verzamelde handtekeningen aangeboden bij de Roemeense ambassade.

Teken en email mee en geef een duidelijk signaal dat dit geen oplossing is!

Bron: Piepvandaag

Naar de nieuwspagina...