Zwerfhonden helpen mensen met geestelijke en lichamelijk behoeften (26-11-2011)

Zwerfhonden opleiden tot therapie- of reddingshond. Met dit idee kwam Stichting Viervoeters die met het project Dogs for people zwerfhonden heeft klaargestoomd als hulphond. Hiermee krijgen zowel dier als mens een nieuw leven.

In 2004  begon VIER VOETERS met het project Dogs for People, waarbij voormalige zwerfhonden door experts getraind worden als therapie- en/of reddingshond. Het idee hierachter is enerzijds de publieke opinie ten opzichte van zwerfhonden te veranderen en de honden een nieuw leven te geven, en anderzijds het helpen van kinderen en jongeren met speciale geestelijke en lichamelijke behoeftes.

stray dog

Veel zwerfhonden zijn geschikt gezelschap voor mensen. Ze zijn gevoelig, betrouwbaar en beschikken over kwaliteiten die het werken als therapie- en/of reddingshond mogelijk maken. Het enige wat ze nodig hebben is een geschikte omgeving en goede en regelmatige training van ervaren hondentrainers. De huidige honden van het Dogs for People team heeft de training snel en succesvol afgerond. Ze voldoen allemaal aan de internationale vereisten voor therapiehonden en hebben het nationale examen voor gezelschapsdieren gehaald. Nu zijn ze begonnen aan een nieuw leven als therapiehond.

Bron: Viervoeters

Naar de nieuwspagina...