Vurwerkcursus voor honden (03-12-2011)

Nog even en dan wordt het jaar uitgeluid met knallend vuurwerk en flitsende pijlen. Voor veel huisdieren is de oud- en nieuwviering een bezoeking. Veel dierenasiels en dierenartsenpraktijken houden ook dit jaar weer korte vuurwerkcursussen voor jonge honden om het dierenleed enigszins te beperken.

In een uur tijd leren de bazen hoe ze hun huisdier kunnen voorbereiden op onverwachte knallen, geflits, gesis en herrie. Tijdens zo’n cursus wordt er vaak gebruik gemaakt van een cd met vuurwerkgeluiden. Baasjes kunnen hiermee ook thuis goed oefenen met de hond of kat.

Het is belangrijk om pups of jonge honden op de juiste manier te begeleiden met vuurwerkgeluiden uit zijn omgeving, omdat de dieren getraumatiseerd kunnen raken. Het kan voorkomen dat dieren na hun eerste jaarwisseling voortdurend schrikachtig blijven en vluchtgedrag gaan vertonen, wanneer ze harde geluiden horen.

De belangrijkste tip voor hondenbezitters is dat de baas het lawaai negeert. De hond moet de link leggen dat als de baas niet reageert, hij dat ook niet hoeft.

Wil je weten of er bij jou in de buurt een vuurwerk cursus voor honden wordt gegeven? Neem dan contact op met je dierenarts of de dichtstbijzijnde dierenasiel.

Vuurwerk cursus

Naar de nieuwspagina...