Blijft jouw pup alleen thuis? (13-12-2011)

Een nieuwe pup in huis. Schattig! Maar om bij thuiskomst stukgebeten stoelen, vuile tapijten of kwade buren te vermijden kan je je nieuwe vriend best eerst wat trainen vooraleer je hem alleen laat. 

1) Een jong hondje kan je niet aan zijn lot overlaten. Om het jezelf en je hond makkelijk te maken roep je best enkele opvoedingsregels in het leven. Begin met je pup alleen te laten slapen. Koop hem een nachtmandje, zodat hij het gewoon wordt om alleen te slapen. Als je hem in de kamer of bij jou laat slapen, is het moeilijk om die gewoonte daarna nog af te leren.

2) Als je van plan bent om weg te gaan, moet je je pup een half uur voor je vertrek negeren. Dit maakt de scheiding minder abrupt. Als hij nog jonger dan 5 maanden is, kun je hem een door jou gedragen kledingstuk geven: je geur zal hem geruststellen.

Pup

3) Doe niet te gek als je pup je half bespringt bij je thuiskomst. Laat het dier eerst rustig worden, daarna kan je je hond begroeten.

4) Na 4 tot 5 maanden zal je pup zich normaal gezien rustig bezighouden als je er niet bent en je bij je terugkomst op een ‘rustige’ manier begroeten.

5) Blijft je pup het toch lastig hebben om alleen te blijven? Gebruik dan een elektrische verspreider van feromonen. Deze stof wordt geleidelijk in de kamer verspreid en lijkt op de natuurlijke feromonen die door de moeder van je pup worden geproduceerd. Je hond zal er een pak rustiger door worden.

Bron: MF

Naar de nieuwspagina...