Vier Voeters tekent akkoord met de stad Lviv (18-12-2011)

De protesten van dierenwelzijnsorganisaties, sponsors en voetballers tegen het afmaken van zwerfdieren in Oekraïne ten behoeve van het voetbal EK 2012 hebben succes gehad. De massamoorden zijn officieel verboden. Nu heeft de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters een akkoord bereikt met de stad Lviv over een grootschalig sterilisatie- en vaccinatieproject voor de dieren.

In de Oekraïne leven tienduizenden, zo niet honderdduizenden honden op straat. Tot verkort werden de dieren gevangen en vervolgens vergiftigd, of levend verbrand in mobiele ovens. Afgezien van het ethische aspect, kon deze ‘oplossing’ niet voorkomen dat de overgebleven dieren zich bleven vermeerderen en de populatie dus nauwelijks afnam. 

Vier Voeters richt zich met haar Stray Animal Care projecten op grootschalige castratie en sterilisatie. Het is de enige effectieve en bovendien humane methode gebleken om de populatie zwerfdieren duurzaam te doen afnemen. Daarnaast worden honden ook gevaccineerd, medisch verzorgd en voorzien van een oormerk weer vrijgelaten op de plek waar ze gevonden zijn.

Het verdrag met de stad Lviv, waar een groot deel van de voetbalwedstrijden zal plaatsvinden, geeft Vier Voeters de mogelijkheid om zwerfdieren in deze stad te redden en te verzorgen, en om lokale dierenartsen te trainen om dit werk over te nemen. ‘Dit is een grote stap vooruit voor het welzijn van dieren in de Oekraïne, ‘ zegt Helmut Dungler, directeur van Vier Voeters Internationaal. ‘Nu is het zaak dat we zoveel mogelijk andere steden overtuigen van het nut van dit project.’

Kijk voor meer informatie over Stray Animal Care op www.vier-voeters.nl

Naar de nieuwspagina...