Sans Frontières helpt zwerfhonden in de koude Elzas (18-01-2012)

Zwerfdieren in de Elzas zijn in nood nu de winter echt aanbreekt. De asielen zitten overvol met dieren die aan hun lot zijn overgelaten. De hokken zijn gammel en niet winterbestendig. Sans Frontières probeert deze dieren daarom zo goed mogelijk op te vangen. Hierbij kunnen zij alle hulp gebruiken.

Sans Frontières (in het Duits Grenzenlose hilfe für Tierengenoemd) is een geregistreerde Duitse organisatie die zwerfdieren helpt in de Franse Elzas. Zij helpt asielen ter plaatse en zorgt voor financiële steun.

Sans Frontières ElzassSans Frontières Elzass1

In de Elzas zijn maar een paar dierenasielen. Deze asielen zitten hierdoor overvol. De asielen zijn voor alles afhankelijk van giften, zowel voor medische kosten als voor voedsel. Bovenstaande vereniging bemoeit zich vooral met het asiel in Ebersheim (onder Straatsburg) en Colmar. Ebersheim is recentelijk vernieuwd en Colmar wordt op dit moment aangepakt. Je kunt deze asielen niet vergelijken met die in Nederland. Er wordt alles gedaan om het voor de dieren zo aangenaam mogenlijk te maken, maar daar zijn mensen en geld voor nodig. Vaak zijn er niet genoeg mensen, met name in de winter, om de dieren uit te laten. Ze zitten hele dagen in hun hok. In de winter zijn deze vaak koud en tochtig. Dekens, manden, voer e.d. zijn hard nodig.

    Sans Frontières Elzass2 Sans Frontières Elzass3

Sommige honden zitten al meer dan twee jaar in het asiel. Vaak is er niets mis met deze honden, maar zijn zonder pardon door hun eigenaren op straat gezet. Sans Frontières helpt de asiels hiervoor een passende oplossing te vinden, ongeacht hoe oud de dieren zijn. Ook zijn veel in het asiel niet gecastreerd. Sans Frontières heeft daarom als doel voor een lange termijnoplossing te zorgen waarbij alle dieren worden gecastreerd.

Meer weten? Kijk op hun website.

Naar de nieuwspagina...