SOS-straathonden strijdt tegen dierenleed in Turkse stad Antalya (27-01-2012)

In Antalya vecht een Belgisch gezin al jaren tegen het enorme dierenleed dat zich afspeelt in de Turkse stad. Om de dieren te helpen is de stichting SOS-straathonden in het leven geroepen. Hierbij kan deze stichting alle hulp goed gebruiken.

Uit liefde voor dieren begonnen Marina en haar dochters met het voeren en opvangen van vele zwerfdieren die op hun pad kwamen. De kleine woning van Marina en haar dochters werd al snel te klein om alle hulpbehoevende dieren op te vangen. Ook het stukje grond dat ze hadden, op enige afstand van hun woning, bleek niet geschikt. Veel dieren werden gestolen, vergiftigd en soms zelfs doodgeschoten!

Nu wonen ze al enige tijd in een huis met een opvang voor zo´n 30 honden en hebben ze in 2008 de stichting SOS-straathonden opgericht. Zonder kennis en ervaring, en door vallen en opstaan is de stichting gegroeid en wordt inmiddels gesteund door vele dierenvrienden en vrijwilligers. Maar ondanks alle fantastische hulp komt een groot percentage van de uitgaven voor de dieren toch uit het eigen geld van Marina en haar dochters. Financiële steun is daarom hard nodig.

Marina en Julie SOS-straathondenOpvang van SOS-straathonden
Want buiten de dieren die ze verzorgen in hun eigen opvang hebben ze ook diverse voederplaatsen op straat waar zwerfdieren eten krijgen en zo nodig verzorgd worden.  De zwakke en zieke dieren gaan mee naar de opvang. Meestal zijn dit gedumpte pups die onmogelijk zelfstandig kunnen overleven. SOS-straathonden wil zo veel mogelijk ter plaatse het verschil maken. Dit doen ze door de lokale bevolking te ondersteunen bij hun (hulp)vragen en verzorging van hun huisdier en door in samenwerking met een goede dierenarts dieren te steriliseren en te castreren.

 

Meer weten over SOS-straathonden en Marina en haar gezin kijk dan op de website.

Naar de nieuwspagina...