Wie zorgt er voor mijn huisdier als ik er niet meer ben? (05-02-2012)

We denken vaak dat we ons dier overleven en meestal is dit ook zo. Maar garantie op het leven heeft niemand. Weet jij wie jouw huisdier liefdevol opneemt als jou iets overkomt? Maak jij het bespreekbaar zodat nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan?

Veel dierenasielen hebben te maken met nabestaanden die gedwongen de zorg voor een dier in handen hebben gekregen. Als er met hun niets is afgesproken over het opnemen van een huisdier na een overlijden, kan het zomaar zijn dat je huisdier  in het asiel belandt terwijl jij het anders had gewenst. Het zomaar aannemen dat je familie je huisdier liefdevol zal opnemen is erg risicovol.

Je kan dit heel makkelijk voorkomen:

Je kan dit met je familie/vrienden bespreken en afspraken maken. Ook is het handig deze afspraken op te schrijven en bij je overlijdensverzekeringspapieren te voegen zodat nabestaanden weten wat je wensen zijn.

Wanneer je geen mensen in je omgeving hebt die voor je dier kunnen of willen zorgen als jij er niet meer bent kun je bv ook aangeven bij welk asiel je graag je huisdier geplaatst wil hebben. Daarbij kun je aangeven of je huisdier speciaal voer nodig heeft, haar karakter beschrijven en of je meerdere dieren hebt die samen geplaatst moeten worden. Zo kan het asiel ervoor zorgen dat je lieveling zo snel mogelijk weer een liefdevol huis krijgt.

Zo kan jij bij sommige asielen zelfs een formulier invullen waardoor je vriend wordt van het asiel voor € 24 per jaar. Dan heb je altijd zekerheid dat ze je dier opnemen en dat je wensen worden uitgevoerd.

Ongetwijfeld zijn dit soort zaken te bespreken bij diverse asiels. Al met al is het wel belangrijk dat je iets regelt voor het geval dat je er plotseling niet meer bent want een ongeluk zit in een klein hoekje, hoe naar dit ook klinkt, het is wel de realiteit!!

 

Bron: Dichtbij.nl

Naar de nieuwspagina...