Partij voor de Dieren stelt kamervragen over matig optreden dierenpolitie en de Dierenbescherming (14-02-2012)

De Partij voor de Dieren wil uitleg over het matige optreden van de dierenpolitie en de Dierenbescherming na een melding over een bij strenge vorst vastgeketende hond in Breskens. Daarom heeft Tweede Kamerlid Anja Hazekamp deze week kamervragen gesteld aan de ministers Opstelten en Verhagen.

Er zijn diverse meldingen over de hond binnengekomen bij de meldkamer van de dierenpolitie (via 144), aldus Hazekamp. Een labrador zou al geruime tijd in een buitenren hebben vastgezeten aan een ketting, ook tijdens het strenge winterse weer van de afgelopen weken. Volgens het Besluit aangaande het houden van een waakhond is dit verboden. 

Na de alarmerende meldingen zijn de dierenpolitie en de Dierenbescherming ter plekke geweest. Volgens hen moest alleen de ketting wat langer. Hazekamp die door een inwoner uit Breskens is gewaarschuwd, heeft het idee dat de dierenpolitie onvoldoende op de hoogte is van wet- en regelgeving. Ze roept beide bewindslieden op de wetskennis van dierenagenten zo snel mogelijk bij te spijkeren.

Hazekamp wil nu van Opstelten en Verhagen weten hoe zij daarover denken.

Bron: BNdestem

Naar de nieuwspagina...