Huisdier maakt ons gezond! (11-03-2012)

Het hebben van een huisdier maakt je gezonder. Dit bewijzen diverse wetenschappelijke onderzoeken. Ook ziekehuizen, scholen en verpleeghuizen maken daarom steeds vaker gebruik van dieren. Lees hier hoe een dier jouw leven gezonder kan maken.

Lagere bloeddruk

Uit onderzoek van het Brooklyn College blijkt dat mensen die een hartaanval hebben gehad, langer leefden wanneer ze een huisdier hebben. Een andere studie, gedaan door Queen’s University in Belfast, bewijst dat het aaien van een eigen hond de bloeddruk kan verlagen.

Hond maakt gezond

Meer zelfvertrouwen

Ook verhoogt interactie met dieren het niveau van het hormoon oxytocine. “Dit hormoon helpt ons gelukkig te voelen en geeft ons zelfvertrouwen. Maar ook op langere termijn heeft dit effect. Oxytocine helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen en helpt het ons lichaam sneller te genezen. 

Sociale steun

Het gebruik van dieren in medische instellingen wordt al meer dan 150 jaar gedaan. “Florence Nightingale erkende al dat dieren een sociale steun zijn bij geesteszieken,” zegt Aubrey Fine, klinisch psycholoog en hoogleraar aan de California State Polytechnic University. “Dieren helpen kinderen om naar een arts of psycholoog te gaan, omdat het kind op z’n gemak wordt gesteld en bereid is om meer te vertellen.”

Bron: Ode

Naar de nieuwspagina...