Hondenbescherming start ‘Neem geen hond’-campagne (31-03-2012)

Jaarlijks komen meer dan 12.000 honden in het asiel terecht, omdat hun baasje ze niet kan of wil houden. Daarom heeft De Hondenbescherming de ‘Neem geen hond’-campagne gelanceerd.

Kies bewust

De Hondenbescherming wil voorkomen dat honden uit impulsiviteit worden aangeschaft. De boodschap van de campagne is dan ook ‘Neem geen hond’, tenzij je dagelijks twee uur van je tijd aan de hond kunt geven, per maand minimaal vijftig tot honderd euro kunt besteden, de hond per dag niet langer dan zes uur alleen laat en hem opvoedt en voorkomt dat hij overlast veroorzaakt.

Puppy

Een schattige pup wordt meestal voor de kinderen gekocht, maar deze pup wordt groot en heeft aandacht en beweging nodig. Dit ontdekken baasjes pas veel later en dan is het al te laat. Bij een groot aantal honden is er sprake van ongewenst gedrag. Vaak is dit de reden dat ze in een asiel terechtkomen. Het arme dier moet vervolgens geluk hebben dat iemand hem een kans wil geven.

Voorkom leed

Dit leed kan voorkomen worden als goed wordt nagedacht over de aanschaf van een hond. Soms blijkt een hond helemaal geen geschikt huisdier. Een goede aanschafkeuze maken is ook moeilijk. In Nederland worden naar schatting 120.000 pups per jaar buiten de registratie om verhandeld. Het merendeel daarvan is vermoedelijk afkomstig van illegale bedrijfsmatige handel. Deze pups hebben vaak een slechte start, zijn ziek en blijven soms een leven lang angstig of agressief.

Op de onderstaande website zijn tips te vinden voor een verantwoorde aanschaf.

Bron: Hondenbescherming

Naar de nieuwspagina...