Internationale conferentie over zwerfhonden (22-04-2012)

In september vindt de eerste internationale conferentie over de beheersing van hondenpopulaties plaats in Engeland. Enkele dierenwelzijnsorganisaties willen alle betrokken partijen samenbrengen om de zwerfhonden in de toekomst nog beter te helpen. 

Door de jaren heen zijn er verschillende partijen opgericht die opkomen voor de rechten en welzijn van zwerfdieren. Met het vergiftigen of afmaken van zwerfdieren los je het probleem niet op. Binnen vijf jaar komt hetzelfde probleem weer terug. Ook het adopteren van honden naar een ander land zorgt er niet voor dat het probleem in het land van oorsprong vermindert. Sterilisatie is een van de meest succesvolle methoden gebleken om zwerfdierpopulaties te verkleinen. Dit werkt alleen in combinatie met educatie en registratie.  Kinderen worden op een eenvoudige wijze betrokken bij het lot van dieren en spelenderwijs leren zij over de behoeften en de verantwoording die de mens heeft tegenover dier en natuur.  Dit is een diervriendelijke manier om een teveel aan zwerfdieren te voorkomen.  

Een belangrijke taak van dierenwelzijnsorganisaties is het adviseren en steunen van autoriteiten en regeringen bij inentingscampagnes en het diervriendelijk beheren van hondenpopulaties. Tijdens de internationale conferentie zullen deze belangrijke vraagstukken worden behandeld.

internationale conferentie zwerfhond2

Bron: WSPA

Naar de nieuwspagina...