Oproep aan politici behoud Dierenpolitie (26-04-2012)

‘Je kunt niet alles terugdraaien’. Die oproep doet de Dierenbescherming 26 april in een paginagrote advertentie in vijf landelijke ochtendbladen.

De Dierenbescherming wijst op de goede resultaten die er sinds de invoering van de Dierenpolitie (november 2011) zijn geboekt. Volgens de organisatie wordt bijna twee keer zo veel dierenleed gemeld als voor de komst van de Dierenpolitie. Ook worden verwaarloosde en mishandelde dieren vaker bij hun eigenaren weggehaald.

Door de val van het kabinet is de toekomst van de Dierenpolitie onzeker geworden. In het gedoogakkoord van PVV, CDA en VVD staat dat er 500 animal cops worden opgeleid, maar nu het kabinet is gevallen lijkt ook het einde van de Dierenpolitie in zicht.

Het maakt de Dierenbescherming niet uit hoe en met wie dierenbeulen worden aangepakt, zegt zij in de advertentie, áls ze maar gepakt worden. En als mishandelde en verwaarloosde dieren maar geholpen worden. “Dus politici, zet uw partijbelangen even opzij en denk aan de belangen van de dieren die u vertegenwoordigt”, aldus een bezorgde Dierenbescherming.

Oproep politici Dierenpolitie

Bron: Dierenbescherming

Naar de nieuwspagina...