Koop een steen en help de Spaanse Galgo’s (01-05-2012)

12 mei a.s. vertrekt een team van Greyhound Foundation Nederland naar Spanje. Daar wordt het voormalige dodingsstation dat afgedankte Galgo’s opvangt opgeknapt. Help jij ook mee met hun project ‘Koop een steen en bouw mee’?

Greyhound Foundation kan alle hulp gebruiken om deze honden een leefbare toekomst te geven. Jaarlijks worden in Spanje 50.000 honden aan hun lot overgelaten. Dit geldt vooral de Galgo Espagnol. Na hun trouwe dienst als jachthond worden ze  na het jachtseizoen zonder pardon genadeloos voor dood achtergelaten. Hoe slechter een hond heeft gepresteerd des te gruwelijker zijn dood.  Ze worden aan een boom vastgebonden of opgehangen, daarna verminkt en in brand gestoken of met zoutzuur overgoten. Zelfs puppy’s worden niet gespaard, ze worden gedumpt in diepe waterputten of vuilniscontainers en sterven een honger- of verdrinkingsdood.

Spaanse vrijwilligers trekken er op uit om deze honden te redden en op te vangen in vaak overvolle en in zeer slechte staat verkerende asielen. De Spaanse overheid biedt nauwelijks financiële steun zodat de asielen afhankelijk zijn van donaties. Greyhound Foundation is een Nederlandse stichting die deze asielen in nood ondersteunt.

Opvang afgedankte greyhoundsVerwaarloosde Galgo

Het voormalige dodingsstation in Puertollano dat afgedankte galgo’s opvangt is zo’n asiel in nood. Het station dat is omgebouwd tot een asiel verkeert in zeer slechte staat en moet dringend aangepast worden om de 300 honden letterlijk en figuurlijk onderdak te bieden. Zelfs tijdens de strenge winters in het binnenland van Spanje slapen ze buiten. Speciaal hiervoor heeft Greyhound Foundation het project ‘Koop een steen en bouw mee’ opgezet. Voor slechts € 1,- kun je een steen kopen waarmee je het asiel helpt opknappen.

Op 12 mei reizen vrijwilligers van de stichting naar Spanje om het opgehaalde geldbedrag te overhandigen en tevens te starten met de verbouwing. 

Kijk voor meer informatie op www.greyhoundfoundation.nl

Naar de nieuwspagina...