Steppen, samen lekker actief (06-05-2012)

Het is weer eens iets anders dan hardlopen of fietsen: steppen met je hond! Op pad met de autoped; een veilige en leuke manier om jezelf én je hond in conditie te houden.

Voordat je de hond rustig laat wennen aan de step, oefen je eerst zelf om de techniek te beheersen. Begin in rustig tempo en bouw de stepduur langzaam op. Laat je hond in draf naast de step lopen, rennen maakt kans op blessures en uitputting heel groot. Voor het steppen met de hond is er een Walky Dog beschikbaar, hiermee is de kans op blessures minimaal. De Walky Dog is de verbinding tussen step en hond en bestaat uit een metalen staaf met daarin een veersysteem met drie veren, een touw en een musketonhaak. De Walky Dog is heel makkelijk aan de hoogte en sterkte van de hond aan te passen. Een heupgordel is ook mogelijk, wat vaak gebruikt wordt bij het hardlopen en hiken. Het gebruik van een tuig is aan te raden.

 steppen2

Om erachter te komen of steppen iets voor jou en je hond is, kun je een workshop volgen. Door het land worden workshops aangeboden. In een steples krijg je alle tips om een goede houding aan te nemen en wordt er aandacht besteed aan steptechnieken. Uiteraard is het voor jouw hond heel fijn als jij als baas zeker op de step staat.

Bron: www.sportstep.nl

Naar de nieuwspagina...