Dierenpolitie van de baan (17-05-2012)

In het uitgelekte Lenteakkoord is opgenomen dat de Dierenpolitie van de baan is. De Dierenbescherming is verbaasd over het voornemen om de Dierenpolitie te schrappen.

De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie en minister Jan Kees de Jager van Financiën zijn het in de nacht van dinsdag op woensdag eens geworden over de details van het eind april gesloten begrotingsakkoord. 

Het voorstel van de Dierenbescherming is om te stoppen met de uitbreiding naar 500 agenten, maar wel verder te gaan met de inmiddels 125 opgeleide agenten samen met de inspecteurs van de Dierenbescherming. Het zou zonde zijn van alle gedane investeringen, zoals het alarmnummer 144-red een dier. De Dierenbescherming wil hierover in gesprek met het ministerie.

Dierenbescherminglogo

Naar de nieuwspagina...