Tips voor een hondvriendelijke zomer (25-05-2012)

De eerste zomerse temperaturen hebben ons land bereikt. Onze honden kunnen niet goed tegen hitte. Dutchypuppy heeft dan ook een paar nuttige tips om de zomer zo aangenaam mogelijk te maken voor je viervoeter.

De mens heeft talloze zweetklieren, verspreid over de gehele huid. Honden niet. Zij kunnen warmte alleen via hijgen en via de voetzolen kwijtraken. Zij hebben het dan ook snel veel te warm. Oververhitting is een van de meest voorkomende problemen bij honden tijdens extreem warme dagen en het ontstaat vaak doordat dieren worden opgesloten in een ruimte met een slechte ventilatie.

Hoe kun je oververhitting bij jouw hond voorkomen?

  • Zorg voor een plek in de schaduw en de mogelijkheid om van plek te kunnen veranderen.  De zon kan oververhitting veroorzaken, maar ook verbranding. Smeer honden met een dunne huid in met zonnebrandcrème.
  • Vers drinkwater moet altijd bereikbaar zijn.
  • Laat de hond nooit achter in de auto, tent, caravan of andere ruimtes die snel opwarmen! Temperaturen in de auto kunnen in een paar minuten oplopen tot 50 graden of meer. Verzin een andere oplossing.
  • Maak geen lange wandelingen in de hitte, maar plan deze aan het begin of eind van de dag. In de middag is een korte plasronde voldoende.
  • Ga zeker niet met je hond fietsen in de zon! De ondergrond waar de hond op loopt, kan bij warm weer behoorlijk heet worden.
  • Als je hond van zwemmen houdt, dan is dat een prima manier om af te koelen. Laat je hond niet in de warme zomermaanden zwemmen of drinken uit stilstaand water (vijvers en meren). Hierin kunnen allerlei bacteriën ontstaan waar je hond doodziek van wordt.

 

Geniet van de zomer, maar blijf alert op de gevaren voor je hond!

 tips voor zomer2

Naar de nieuwspagina...