Gepassioneerde zorg voor zwerfdieren in Cambodja (28-05-2012)

In Cambodja, een land waar iedere dag strijd tegen armoede heerst, is het zwaar voor zwerfdieren. Nguyen Kim Loan (54) vecht dagelijks voor het lot van honderden zwerfhonden en katten in de stad Phnom Penh.

De vele zwerfdieren in de stad hebben niets te eten. Naast opvang van veel honden in huis bezoekt Loan al vijf jaar lang tweemaal per dag dieren bij drie Pagodes (in boeddhistische tempels). Er heersen veel ziektes in Cambodja; Parvovirus, Tetanus, veel huidziekten en wormen. Hondsdolheid komt gelukkig minder vaak voor. Zeventig tot tachtig procent van de honden zullen sterven aan ziekten als ze niet worden behandeld. 

Loan gaat ver in de zorg voor de zwerfdieren. Het kost haar veel geld. Ze verkoopt zelfs haar sieraden en huishoudelijke artikelen om de honden een beter bestaan te geven. Naast de financiële zorgen heeft Loan ook gezondheidsproblemen, maar ze wil liever niet zelf naar de dokter om zo geld te besparen voor de dieren.

Er zijn mensen die het werk van Loan overdreven vinden, maar haar acties worden door anderen verdedigd. Loan is een gepassioneerd dierenliefhebber!

Lees hier het artikel over Loan en de zorg voor zwerfdieren in Cambodja.

 

 zwerfdieren cambodja2

Naar de nieuwspagina...