Berichten over hondenslachting in Oekraïne ongewenst op social media (30-05-2012)

Journalist en dierenactivist Remco Stunnenberg besteedde op Facebook aandacht aan de walgelijke praktijken van massaslachting van zwerfhonden in Oekraïne door een schokkende foto op zijn Facebook-profiel te plaatsen.

Hiermee wilde hij mensen bewust maken van de huidige situatie in het land. Ook Dutchypuppy berichtte eerder over het doden van zwerfhonden in Oekraïne in aanloop naar het Europese Kampioenschap voetbal. Het verhaal schokte veel mensen.

De foto van Remco werd meerdere keren gedeeld door vrienden en er kwamen vele reacties van mensen die niet op de hoogte waren van dit probleem.  ’s Nachts zijn alle foto’s zonder de normale vooraankondiging van Facebook verwijderd.

Hondenslachting in Oekraine

Remco zegt het verdacht te vinden dat er geen waarschuwing is geweest dat de foto verwijderd zou worden. ‘ Ik heb het gevoel dat de UEFA of Oekraïne hierachter zit. Dit soort slechte PR kunnen beide partijen niet hebben, enkele weken voorafgaand van dit evenement’.

Volg hier het project van de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIERVOETERS die in de Oekraïne aanwezig is om duizenden zwerfhonden in diverse Oekraïense steden te behoeden voor een wrede dood.

 

Bron: Nieuwslog

Naar de nieuwspagina...