Neem geen zwerfdier mee naar huis! (03-06-2012)

Veel vakantiegangers worden op hun vakantiebestemming geconfronteerd met zwerfhonden en -katten. Een bekend voorbeeld is het grote aantal honden dat in Zuid-Europa na het ren- en jachtseizoen op straat belandt en dan een zwervend bestaan leidt. 

Veel mensen willen bij het zien van dit leed graag iets voor de dieren doen en nemen het dier mee naar huis.  Hiermee wordt de situatie ter plaatse niet opgelost. Zolang de honden ter plekke zich blijven voortplanten en de plaatselijke bevolking de honden niet verzorgt, zullen er altijd verwaarloosde zwerfhonden worden aangetroffen.

Dieren afkomstig uit het buitenland dragen vaak infecties bij zich die gevaarlijk zijn voor mens en huisdier. Daarnaast wordt het meebrengen van deze dieren met klem afgeraden, omdat veel van deze dieren slecht zijn gesocialiseerd. Ze zijn onzindelijk, luisteren slecht of vertonen angstig gedrag. Ondanks de goede bedoelingen blijkt het dier in Nederland dus niet de gezellige huisgenoot die men voor ogen had.

Als je geconfronteerd wordt met dit leed en je wilt iets doen voor de zwerf- of asieldieren uit het buitenland, dan kun je bijvoorbeeld geld schenken aan een dierenbeschermingsorganisatie ter plekke, waardoor de problematiek in het betreffende land wordt aangepakt. Dutchypuppy steunt stichtingen ter plaatse met geld en goederen om zwerfhonden een beter bestaan te geven. Op onze website kun je meer informatie vinden over onze projecten en de mogelijkheid om donateur te worden.

Zwerfdier mee naar huis

Naar de nieuwspagina...