EK voetbal voor Nederland voorbij, aanpak zwerfdierenleed gaat door (21-06-2012)

Sinds april is er een castratieproject gestart in Oekraïne om zwerfhondenpopulaties op een duurzame en humane wijze terug te dringen. Er zijn succesvolle resultaten geboekt, maar er zijn ook nog teleurstellingen te verwerken.

Al wekenlang is Vier Voeters met teams van dierenartsen en vrijwilligers actief in Oekraïne. 2.700 zwerfhonden zijn al gecastreerd en gevaccineerd in mobiele klinieken. Daarnaast zijn er honderden dieren behandeld in asielen van Kiev en in de straten van Kiev, Lviv, Zaporozhye en Donetsk. De zwerfhonden worden met een oormerk geregistreerd en teruggeplaatst in hun territorium in de steden. De Oekraïense bevolking steunt dit werk en de teams worden allemaal warm ontvangen in de steden.

De afgelopen week is heel teleurstellend verlopen. De overeenkomst die tussen de stad Charkov en Vier Voeters ondertekend zou worden is op het laatste moment geannuleerd. De autoriteiten wilden de inhoud van de afspraken substantieel veranderen, terwijl contracten met dezelfde inhoud wel getekend zijn door de andere EK-steden. Vier Voeters hoopt dat de autoriteiten hun beslissing zullen herzien.

Vier Voeters is een online campagne gestart om de stad Charkov over te halen om de voorwaarden van het zwerfhondenproject te accepteren. Iedereen wordt opgeroepen een protest e-mail naar de Oekraïense autoriteiten te sturen. Hier kun je protest tekenen. Voor meer informatie over het zwerfhondenproject in Oekraïne, ga naar Vier Voeters.nl

 

Oekraine project ek2

 

Bron: Vier Voeters

Naar de nieuwspagina...