Wil je een populaire naam voor je hond of kat? Noem ze Luna of Tijger! (21-07-2012)

Net als in 2011, zijn ook dit jaar de namen Luna en Tijger populair onder honden- en kattenbezitters. Mensen noemen hun hond het vaakst Luna, kattenliefhebbers zweren nog steeds bij de naam Tijger. Huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg deed hier wederom onderzoek naar en publiceerde de resultaten deze maand.

luna_tijger2Hondenbezitters geven hun hond na Luna vaak de namen Max, Diesel, Bo en Lady. Ook katten luisteren vaak naar de naam Luna, deze naam staat na Tijger op de tweede plaats. Simba, Gizmo en Max zijn daarna het populairst. Vaak wordt gezegd dat honden- en katteneigenaren verschillend zijn, maar als het gaat om de naam voor hun huisdier, is er blijkbaar niet zo’n verschil. Max en Luna zijn zowel voor honden als katten een populaire naam.

Proteq heeft geen verklaring voor het feit dat beide top-5’s in 2012 hetzelfde zijn als vorig jaar. Volgens directeur Martijn Meijlink is een prettig klinkende naam belangrijk. ‘Wat we merken is dat de hond en de kat een volwaardig gezinslid zijn geworden. Een prettig klinkende naam hoort daar ook bij.’

Bronnen: ProteqTrouw

Naar de nieuwspagina...