Hond in huis goed voor baby (25-07-2012)

Baby’s die opgroeien in een huishouden met een hond, zijn minder vaak ziek dan baby’s uit gezinnen zonder huisdieren. Dat blijkt uit Fins onderzoek waarover wordt gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics.

Baby’s met honden leven gezonder

Uit bijgehouden dagboeken bleek dat baby’s uit gezinnen zonder huisdieren in 65 procent van de gevallen gezond waren. Bij de gezinnen met hond lag dat percentage tussen de 72 en 76.

De onderzoekers ontdekten dat Finse baby’s die leven met een hond of – in mindere mate- een kat in huis minder vaak last hadden van oorontsteking, hoesten of een loopneus. Ook bleken ze minder vaak antibiotica nodig te hebben dan kinderen die in een diervrij huis wonen. Een mogelijke verklaring van de onderzoekers is dat vuil en allergenen van dieren goed zijn voor het immuunsysteem van baby’s.

Huisdieren goed voor iedereen

Al eerder zijn er veel onderzoeken gedaan naar het effect van het hebben van huisdieren op mensen die kampen met psychische en/of lichamelijke problemen. Huisdieren zijn goed voor de gezondheid, ook als deze niet direct bedreigd wordt.

Bron: AD

Naar de nieuwspagina...