Help jij Stichting A.C.E. aan water? (10-09-2012)

Stichting Animal Care España (A.C.E.) heeft het dit jaar zwaarder dan ooit. Niet alleen door de crisis in Spanje, maar ook door de extreme aanhoudende droogte. Voor het eerst sinds de oprichting van de stichting in 1999 staat de waterput droog en heeft de pomp het begeven. En dat terwijl water van levensbelang is voor de 350 honden die afhankelijk zijn van de zorg van A.C.E.

Het ziet er niet naar uit dat het de komende weken of maanden genoeg gaat regenen in Andalusie om het waterprobleem snel op te lossen. De gemeente La Cala de Mijas heeft een verzoek van A.C.E., om de stichting aan te sluiten op het waterleidingnetwerk, afgewezen. Gek genoeg maakt de nabijgelegen golfbaan wél gebruik van de waterleiding. Daar worden dagelijks duizenden liters water gebruikt om de banen groen te houden, terwijl de honden van A.C.E. bijna bezwijken onder de hitte en vochttekort. 

Oprichtster Fabienne Paques is nu genoodzaakt gebotteld water in te kopen, maar de kosten hiervan zijn te hoog om nog door de stichting te kunnen worden gedragen. De komende weken/maanden is 10.000 liter water per dag nodig voor alle honden, wat neerkomt op 300 euro per dag.

Wil jij een financiele bijdrage leveren aan Stichting A.C.E.? Dat kan via hun website. 

stichting ace

stichting ace 2

Over Stichting A.C.E.
In de opvang van Stichting A.C.E.|SHIN wachten zo’n 350 honden op een nieuw thuis. De honden in deze Belgisch/ Nederlandse opvang wachten hier, via een adoptiesysteem, op een nieuw thuis. Sinds 1999 vangt Fabienne Paques en een team vrijwilligers straathonden en zwaar verwaarloosde en gedumpte honden op. Na een intensieve verzorging in de opvang worden de honden ter adoptie in Europa aangeboden waarvan gemiddeld 500 honden per jaar een ‘Gouden Mand’ in Nederland vinden.

Naar de nieuwspagina...