HELP! Ik heb een hondenleven (15-09-2012)

Op Wereld Dierendag 2012 start Dierenopvangcentrum Amsterdam de ludieke actie: Help! Ik heb een hondenleven. Doe mee! Laat je 12 uur opsluiten in een kennel en zamel zoveel mogelijk geld in. Met de donaties kunnen de saaie hondenspeelvelden in het asiel omgetoverd worden in ware speelparadijsjes waar de honden al hun energie en stress kwijt kunnen.

Help, ik heb een hondenlevenVan 4 tot 17 oktober kun je aan den lijve ondervinden hoe het leven van een asielhond eruit ziet. In ruil voor sponsoring verblijf je minimaal 12 uur in één van de kennels in het opvangcentrum.Wat is nou 12 uur opgesloten zitten in een kennel, vergeleken bij de honden die soms maanden in het asiel op een baasje zitten te wachten?

Tijdens de ‘opsluiting’ kun je je tijd nuttig besteden om met je eigen laptop of je telefoon via je eigen JustGiving actiepagina zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het opknappen van de speelvelden. Je verblijf in de kennel is voor iedereen te volgen via een webcam.


Waarom zijn speelvelden belangrijk?

Honden hebben fysieke en mentale uitdaging nodig om hun energie en stress kwijt te raken. Zeker honden die ongewild (langdurig) in een asiel verblijven. Helaas zijn er niet altijd genoeg vrijwilligers beschikbaar om de honden regelmatig uit te laten. Speelvelden zijn daarom noodzakelijk om het welzijn van de hond te verbeteren. Een ontspannen hond vindt nu eenmaal sneller een nieuw baasje dan een gestreste hond.

Dierenopvangcentrum Amsterdam beschikt op dit moment over maar liefst 15 hondenspeelvelden. Nu zijn dit nog saaie ‘zandbakken’ waar voor de honden maar weinig te beleven is. Met de opbrengsten van Help! Ik heb een hondenleven worden de saaie velden omgetoverd in een waar hondenparadijs waar de honden elke dag naar hartenlust een paar uurtjes kunnen rennen en spelen.

Het Dierenopvangcentrum wil met deze actie een voorbeeld zijn voor andere asielen in Nederland en Europa. Ze zien graag ieder jaar op Wereld Dierendag deze actie terugkomen in alle asielen van Nederland. Zij delen daarom graag hun opgedane kennis en ervaring met de aanleg van de speelvelden met geïnteresseerde collega-asielen.

Een gezamenlijke actie ter verbetering van het dierenwelzijn, dat is toch fantastisch?!

 

Meer weten? Kijk dan op www.helpikhebeenhondenleven.nl

Asiel van de toekomst

Naar de nieuwspagina...