De laatste minuten van een asielhond (09-10-2012)

De honden die je ziet in deze fotoserie van fotograaf Tou Chih-kang zijn intussen dood. Tou fotografeerde deze gedumpte honden in een Taiwanees asiel slechts enkele minuten of uren voordat ze definitief zouden inslapen.

Fotograaf Tou gelooft dat het verhaal van deze honden niet moet worden verteld maar worden gevoeld. In zijn foto’s kijkt je direct in de ogen van de hond en de hond kijkt terug. Voor de hond is dit de laatste kans om te laten zien wie hij is. Er is helaas geen weg meer terug.

Portret van een asielhond 2

 Portret van een asielhond

In Taiwan worden per jaar 80.000 zwerfhonden afgemaakt. De hartverscheurende kruistocht van fotograaf Tou Chih-kang leverde prachtige maar vooral verdrietige foto’s op. Twee jaar lang fotografeerde hij de laatste momenten in leven van meer dan 400 kansloze honden. Tou hoopt dat zijn foto’s mensen aanspoort om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun honden.

Kijk voor meer portretten op de website van Uitgelatenhond

Naar de nieuwspagina...