Van vagebond tot wereldreiziger: Sophie (15-10-2012)

Sophie, een prachtig hondje dat door de straten van het Spaanse Andalusië zwierf. Niet alleen, maar samen met haar baasje deelde ze dit thuisloze bestaan. Tot de dag dat haar baasje plotseling overleed. De politie vond Sophie bij het lichaam…Wat moest ze nu?

Gelukkig wilden de zwerversvrienden van de man het hondje wel meenemen in de groep. Van de echte verantwoordelijkheid zagen zij uiteindelijk af, maar gelukkig nam een meelevende buurtbewoner contact op met VagabunDOGs. Deze organisatie besloot zich over Sophie te ontfermen.

sophie2Leuk, slim, vrolijk, sociaal en stabiel; kenmerken die Sophie inmiddels tot het perfecte maatje maken voor avonturier en wereldreiziger Helmer Lodder. Hij is van plan om in 2013 te beginnen met een reis van tweemaal de wereld rond, slechts gebruik makend van een fiets, een roeiboot en zijn eigen benen. Een beetje gezelschap én bescherming kan geen kwaad tijdens zo’n reis, en dus was hij op zoek naar een maatje met beschermingsinstinct en overlevingsdrang. Via de Nederlandse hondentrainer en –gedragstherapeut Karen Mulders kwam Helmer in contact met VagabunDOGs – die op hun beurt niet lang hoefden na te denken voor de perfecte match; Sophie!

Een paar weken geleden is Sophie vanuit Spanje naar Nederland gekomen om haar nieuwe baasje Helmer te ontmoeten en te beginnen aan een intensieve trainingsperiode om klaar te worden gestoomd voor haar bijzondere toekomst. Het einde van haar reis door Spanje, het begin van haar reis door de rest van de wereld…!

Website: www.competitionfortheearth.com 
Contact: vagabundogs@gmail.com 

Naar de nieuwspagina...