Steun educatieproject in Puerto Rico (11-11-2012)

Dierenvriendorganisatie Amigos de los Animales in Puerto Rico start begin 2013 met de opleiding dierenleedinspecteur. Amigos wil een grote groep dierenredders, politie, overheidsinstellingen en andere betrokken mensen opleiden om het grote aantal straathonden en dierenleed te verminderen.

 

Amigos de los Animales is een non-profit dierenreddingorganisatie in Puerto Rico. Elke dag worstelen en lijden meer dan 250.000 honden op straat en bij stranden. Er zijn weinig asiels en meer dan 150.000 dieren worden jaarlijks geëuthanaseerd. De verwaarlozing en mishandeling van dieren wordt veroorzaakt door hun eigenaren. Er is sinds 2008 een goede dierenbeschermingswetgeving, maar door gebrek aan educatie, infrastructuur en overheidsfinanciering voor dierenwelzijnsprojecten is deze wet lastig uitvoerbaar in de praktijk.

De dierenhelden van Puerto Rico hebben met een aantal instanties een opleiding ontwikkeld om dierenredders te trainen en te certificeren. Om de opleiding begin 2013 te kunnen geven, is er geld nodig. Wanneer je dit project wilt steunen, klik hier voor meer informatie.

Puerto Rico educatieproject1

Naar de nieuwspagina...