Blinde hond overleeft tocht met -40 graden (28-12-2012)

Ieder jaar duikt er wel ergens in de wereld een opmerkelijk kerstverhaal. Deze week gaat het om Abby. Abby is een blinde hond die in Alaska na een tocht van twintig kilometer bij vrieskou van -40 graden opnieuw herenigd werd met zijn baasjes.

De baasjes van Abby, een gezin met drie kinderen, hadden alle hoop al opgegeven tot hun hond alsnog levend werd aangetroffen. De wonderbaarlijke redding speelde zich in de dagen voor Kerstmis af. De 8-jarige Abby was op 13 december verdwaald en veel kansen om te overleven leek de hond niet te hebben. Toch organiseerde de lokale gemeenschap een zoektocht. Er werden e-mails rondgestuurd, folders verspreid en zijn baasjes begonnen ook een zoekactie via Facebook. 

Een man had Abby gezien toen hij met zijn sledehonden voorbij kwam. De hond bleef even meelopen, maar het was onmogelijk om het dier te redden. De man hoopte dat Abby snel een huis zou vinden. Een dag later dook Abby bij diezelfde man thuis op. Wonderbaarlijk had de hond de enorme tocht met extreme vrieskou overleefd.

En zo keerde Abby een dag voor kerst terug naar huis. Abby was enkel een groot avontuur rijker geworden. En voor de familie was zijn thuiskomst het mooiste kerstgeschenk dat ze ooit gekregen hebben.

abby kerst alaska

Bron: The Daily Mail

Naar de nieuwspagina...