Bluemoon Animal Center al 10 jaar actief in Egypte (30-12-2012)

Bluemoon Animal Center zet zich al 10 jaar in voor zwerfdieren in Egypte. Zoals in veel afrikaanse landen geven de mensen hier weinig om dieren en bestaat er nog steeds veel dierenleed. De stichting vangt deze dieren daarom op en verzorgt ze om het leed te verzachten.

In Egypte zijn dieren vaak een gebruiksvoorwerp en worden meestal wreed behandeld. Zijn ze niet meer nodig dan worden ze afgedankt en verstoten. Hier in Hurghada dicht bij de woestijn leven veel wilde honden die de wijken intrekken naar voedsel. Sommige mensen vinden dat ze hierdoor overlast veroorzaken dus worden ze regelmatig doodgeschoten of vergiftigd door de overheid en bewoners.

Bluemoon animal center Egypt2  Bluemoon animal center Egypt1

10 jaar geleden kon Monique Carrera het dierenleed in Hurghada niet meer aanzien en richtte daarom een dierenasiel op. Bij Bluemoon Animal Center worden de straathonden en katten gratis gesteriliseerd/gecastreerd en worden zieke of gewonde dieren weer opgelapt. Bluemoon Animal Center probeert met een aantal vrijwilligers uit verschillende landen te helpen waar ze kunnen, maar de middelen blijven beperkt.

Na de recessie in europa en de revolutie hier in Egypte wordt het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Er zijn minder toeristen in de hotels dus minder overtollig voedsel wat opgehaald kan worden voor de dieren. En vanuit europa komen veel minder sponsorgelden en giften.

Kijk op de website en zie of jij misschien iets voor de honden kan doen die zo liefdevol opgevangen en verzorgd worden.

Bluemoon animal center Egypt0 

Bluemoon animal center Egypt

Naar de nieuwspagina...