€ 5.500 als warme hand voor Stichting Dierenopvang Bosnië (30-12-2012)

De winter komt er aan in Bosnië en dat betekent ijzige kou, snijdende sneeuwstormen en bevroren waterbakken. Een te kort aan voer is dan al gauw een ramp voor de dieren van Stichting Dierenopvang Bosnië. De Dutchypuppy Foundation steunt de stichting daarom met € 5.500.

Hiermee kan de stichting drie maanden lang droogvoer aankopen voor 170 honden in het asiel. Daarnaast zal met het resterende deel van de donatie een arts worden betaald die 10 dagen lang in Zenica zal steriliseren. SDB heeft al vele projecten in Zenica georganiseerd, maar het is van groot belang de populatie  stabiel te houden. Tijdens deze 10 dagen zal de medicatie worden betaald door de burgemeester, een perfecte samenwerking waarbij zeker 150 honden zullen worden geholpen.

Dierenopvang Bosnië1  Dierenopvang Bosnië3
 
Het asiel in Orasje is al jaren een veilige haven voor honden die worden afgestaan door baasjes of op straat worden gevonden en daar niet kunnen overleven. Stichting dierenopvang Bosnië betaalt alle kosten voor het asiel, het personeel, het voer, de medische zorg en alle faciliteiten. Dat veroorzaakt regelmatig kopzorgen bij de stichting, omdat het een enorme verplichting is. De honden zitten nou eenmaal in het hart van de vrijwilligers.

De firma Helbro neemt het transport voor hun rekening. 

 

SDB heeft doorlopend sterilisatieprojecten en start in april met een megaproject.

Dierenopvang Bosnië4  Dierenopvang Bosnië2

Naar de nieuwspagina...