Help de zwerfhonden op Nederlands bijzondere eiland Sint Eustatius (27-01-2013)

Op het eiland Sint Eustatius heerst veel armoede en er is veel dierenleed. Dierenorganisatie SEAWF heeft hulp nodig om een beter onderkomen te bouwen voor de zwerfhonden.  

Sinds 10 oktober 2010 zijn de drie zogenaamde BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) in de Caraïbische Zee bijzondere gemeenten van Nederland. Voor die datum waren deze eilanden eilandgebieden van de Nederlandse Antillen, een voormalig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Sint-Eustatius is een primitief en authentiek eiland met prachtige flora en fauna en nauwelijks toeristisch. Op dit eiland is er helaas ook een enorme dierenleed. Zwerfhonden (veelal drachtig), honden in de brandende zon aan een veel te korte lijn in de tuinen van de lokale bewoners, honden die worden aangereden of zelfs honden die op de openbare weg worden doodgeschoten, omdat zij over het hele eiland vrij loslopende koeien en geiten opjagen. De lokale bevolking is niet begaan met het welzijn van dieren, omdat er onder de mensen zelf veel armoede heerst.

Op het eiland is stichting Sint Eustatius Animal Welfare Foundation per 2002 actief om het welzijn van de dieren te verbeteren door het aanbieden van goedkope castraties van dieren, het helpen en adviseren van dierenartsen en educatieprogramma’s voor kinderen. De vrijwilligers van deze stichting ontvangen geen subsidie en moeten het doen met kleine giften die zij krijgen. Hun onderkomen is een klein en armoedig gebouwtje, te klein om meer honden te kunnen opvangen en te verzorgen. De vrijwilligers willen een beter onderkomen voor de honden bouwen op het stukje grond naast het bestaande gebouw. Er is een bedrag van ongeveer 8.000 dollar nodig om de materialen te bekostigen.

Wie helpt de stichting? Meer informatie is te vinden op SEAWF.com.

Naar de nieuwspagina...