Donatie Dutchypuppy van €15.000 maakt aankoop land HDRC mogelijk (29-04-2013)

Groot nieuws voor Huayang Dogs Rescue Center. Met de aankoop van een nieuw stuk land is de verhuizing van 300 honden mogelijk geworden. Na een jaar van onrust hoopt de oprichtster Warin nu op betere tijden. Een noodplan voor de bouw en aanleg van elektriciteit en waterleidingen is in de maak.

Begin 2012 werd de oprichtster van Huayang Dogs Rescue Center in Thailand door de gemeente gesommeerd het dorp te verlaten. Er was geklaagd over de groeiende populatie honden in de omgeving die voor overlast zou zorgen. Opvallend genoeg vielen de klachten samen met de komst van een Zweedse vakantiepark en nieuwbouw in de buurt. Warin kreeg tot het einde van het jaar de tijd om haar biezen te pakken.

HDRC bezoek18  HDRC bezoek19

Bezoek Dutchypuppy Foundation aan ‘oude’ locatie

Na jaren van opofferingen en keihard werken brak er weer een onzekere tijd aan voor de hondenopvang met ruim 300 honden. De Thaise gemeente bood Warin geen hulp van welk soort ook. De enige oplossing was te zorgen voor een nieuwe locatie. Ondanks de vele lappen beschikbare grond in Thailand was dit nog niet zo’n makkelijke klus.  

Meerdere gesprekken over een eventuele koop van een geschikt stuk grond ketsten op het laatste moment af. Omwoners hadden massaal tegengestemd of er gold een bouwverbod voor het aanleggen van een waterleiding. Uitstel van verhuizing was eind 2012 nog het enige redmiddel. Dankzij sterke argumenten tegen de Thaise manier van onderhandelen over de aankoop van grond, werd Warin een uitstel van drie maanden geboden.

Na maanden van onderzoek, zoektochten door de bergen en bezoekjes aan dorpsoudsten en omwoners heeft Ton Popelier uiteindelijk toch een geschikt stuk land gevonden. Het betreft een stuk land van 4 Rai  (1 rai is 1600M2) aan de voet van bergebied, ongeveer 15 km verwijdert van de huidige locatie. Een immens grote opluchting voor Warin en alle mensen die zich hard maken voor het hondenopvangcentrum. Door een donatie van € 15.000 van Dutchypuppy Foundation heeft Huayang Dogs Rescue Center dit nieuwe stuk land kunnen kopen. Hierbij zijn de extra kosten door de aansluiting van elektriciteit en water meegenomen.

HDRC Thailand nieuw land1  HDRC Thailand nieuw land2

Op dit moment wordt er elektriciteit geregeld en de eerste watertoevoer zal binnenkort moeten verlopen via een eigen waterput die geboord zal moeten worden.

Nu de basis aanwezig is om de grote verhuizing te realiseren is het tijd voor de heropbouw van het centrum. Mogelijk wil een aannemer van een Zweeds resort Warin sponsoren bij de aanbouw van het nieuwe centrum. Voor alsnog probeert Warin haar huis en land te verkopen om met de opbrengst het nieuwe centrum te kunnen bekostigen. Een emotionele tijd voor Warin, maar haar strijd om Thailand diervriendelijker te krijgen en te zorgen voor een financieel zelfstandige hondenopvang gaat onvermoeid door. Wij houden jullie op de hoogte!

HDRC Thailand nieuw land3

Naar de nieuwspagina...