Nakio’s tragische verhaal krijgt een leuk staartje! (08-05-2013)

Nakio’s tragische verhaal krijgt dankzij dierenartsassistente Christie met een goed einde…

nakio_2Als puppy verloor de Amerikaanse hond Nakio zijn poten toen hij door zijn toenmalige baas werd achtergelaten in een ijskoude kelder. Zijn poten en een deel van zijn staart vroren er af. Zijn baas amputeerde de afgestorven ledematen vervolgens zelf, waardoor de stompjes te scherp werden. 

Gelukkig voor Naki’o krijgt dit verhaal een leuk staartje! Dankzij Christie Pace, assistente bij een dierenarts, kan hij weer vrolijk rondrennen. Zij startte een fondsenwervingscampagne om zijn protheses te kunnen betalen. Het lukte niet om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor vier kunstpoten. Toen de dierenartsen zagen hoe goed Nakio overweg kon met zijn kunstmatige achterpoten, en hoe hij worstelde met zijn korte voorpootjes, was de beslissing snel genomen: hij kreeg de protheses voor zijn voorpoten cadeau!

Het was geen gemakkelijke klus om Nakio te voorzien van zijn kunstpoten. “Zijn poten waren zeer oneven van lengte,” zegt Kaufmann. “Aanvankelijk probeerden we nieuwe poten te maken zonder Nakio te opereren, maar dat bleek geen langetermijnoplossing.” Het mooie van dieren is dat je het als arts meteen merkt wanneer de behandeling resultaat heeft, vindt Kaufmann. “Als ze zich beter voelen dan gebruiken ze de prothese meer. Het is ons gelukt Nakio comfort te bieden en een normale lichaamshouding.”

Christie wil nog meer gehandicapte dieren helpen en heeft een eigen stichting opgericht: Nakio’s Underdog Rescue (zie website en Facebook). Deze stichting stelt zich ten doel om zoveel mogelijk gehandicapte honden en katten te redden, een nieuw thuis voor ze te zoeken, en om hun nieuwe baasjes te leren omgaan met hun handicap.

Bekijk het filmpje van Naki’o hier.

Naar de nieuwspagina...