Voortgang bouw nieuw opvangcentrum Huayang in Thailand (17-11-2014)

Wij ontvingen nieuwsbrief van ons project in Thailand voer de voortgang van de bouw.

Na een lange rit richting het zuiden kwam ik 6 uur later bij Warin aan in Huayang . Warin maakte een opgewekte indruk en vertelde zeer blij te zijn dat de broer van mijn vriendin (Ann) de bouw aan het doen was samen met zijn vrouw en nog 2 werkers en de bouw sneller ging als verwacht . Ze kon niet wachten om het mij te laten zien maar eerst besloot ik te kijken naar de oude kennel waar het water onnoemelijke schade had veroorzaakt en zij de meeste honden had verplaats naar haar achter tuin om ze een droge plek te geven.

Het zag er troosteloos uit en wederom stond ik verbaast over de kracht ,positiviteit en doorzettings vermogen van deze kleine Thaise vrouw , die maar 1 doel lijkt na te streven en dat zijn de zwerfhonden. Waarbij geen opoffering haar te groot lijkt te zijn om deze honden een veilig onderkomen te geven! Hierna per brommer naar de bouwplaats op het nieuwe en droge land in de heuvels 15 km verderop. Daar stonden de 4 nieuwe muren van het nieuwe centrum net zoals mij zwager mij had verteld tijdens onze wekelijkse telefoongesprekken. Het weerzien met mijn zwager en zijn vrouw was hartelijk en al snel vroeg mijn zwager of ik tevreden was met zijn werk , meer als tevreden vanzelf sprekend!! Hierna heb ik samen met mijn zwager en Warin het 1e fase plan doorgenomen en wat we gaan doen met de noodzakelijke watervoorziening die nodig is voor de honden . Besloten is dat we, om geld te besparen, een ondergrondse water opslagplaats gaan bouwen waar we het leidingwater, wat niet altijd voor handen is, “en soms dagen lang niet werkt “kunnen opslaan Tevens is gekeken waar ziekenboeg bestaande uit 5 “kamers” in een later stadium gebouwd kan worden en natuurlijk een keuken waar het honden voer kan worden gekookt uit rijst , kip en vis.

huayng 2

Zoals jullie kunnen zien wordt er hard aan de weg getimmerd om het centrum opnieuw op te bouwen waarbij geprobeerd wordt zo kostensparend mogelijk te bouwen zonder kwaliteit in te boeten. Er is nog een lange weg te gaan maar een mooi begin is er in iedergeval alvast. Wel wordt nogmaals duidelijk dat we jullie hulp en steun in de vorm van donaties meer dan ooit nodig hebben om door te gaan met de bouw en de honden zo snel mogelijk te kunnen laten verhuizen naar hun nieuwe thuis en nieuwe zwerfhonden die zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben in een land waar ze niet welkom zijn! Daarom vraag ik jullie met klem om Warin te steunen in haar strijd voor de zwerfhonden in Thailand

Naar de nieuwspagina...