Asociación Huanchaco Esperanza Canina (06-03-2016)

De missie van Asociación Huanchaco Esperanza Canina is het geven van hoop (Esperanza) aan de straathonden van Huanchaco.

Beste Dutch Puppy foundation,

Ik wil jullie bij deze vragen om de asociación (Asociación Huanchaco Esperanza Canina in Huanchaco, Peru) waarvan ik mede oprichtster ben onder de aandacht te brengen.

Afgelopen januari ben ik naar Huanchaco (Peru) verhuisd met het doel een asociación op te zetten om straathonden te redden. Onze missie is het geven van hoop (Esperanza) aan de straathonden van Huanchaco.

Ik ben hier nu dus zo’n 7 weken en het is helemaal geweldig eindelijk mijn droom waar te maken! Het is geweldig om te zien dat de honden in ons shelter socialer worden doordat er weer vrijwilligers komen, dat we de honden kunnen steriliseren van gedoneerd geld en het is geweldig om honden te redden die al na 3 weken weer helemaal gelukkig zijn.

Ik ben hier terecht gekomen omdat ik hier Iets meer dan een jaar geleden als vrijwilliger heb gewerkt tijdens een half jaar cebetical. Nog voordat ik terug ging naar Nederland wist ik het. Dat ik terug zou komen en hier mijn werk van zou maken. Het eerste wat ik vanuit nederland deed was een website maken (esperanzacanina.com) zodat we zichtbaar zijn en vrijwilligers kunnen aantrekken. En niet veel later heb ik mijn baan opgezegd en mijn appartement verkocht. Ik wilde terug naar Huanchaco om Esperanza Canina op te bouwen. Dus zodoende heb ik als 40 jarige vrouw mijn veilige kantoorbaan als Project Manager omgeruild voor het ‘onbetaald’ werken met honden.

Naast de day to day bezigheden van naar het dogshelter gaan en het verzorgen van en socializen met de honden, de dogrescues, het zoeken naar en het  coördineren van toekomstige vrijwilligers, de social media updates, het plannen en organiseren van lokale fundraising events heb Ik vele plannen!

Ten eerste om het dogshelter (wat momenteel niet meer is dan 1 braakliggend terrein met zand waar alle honden los rondlopen) op te bouwen en runs, afscheidingen en slaapverblijven te bouwen. Zodat we honden van elkaar kunnen scheiden, zodat zieke of nieuwe honden rustig kunnen bijkomen in een recovery ruimte, zodat we een tijdelijke opvang kunnen zijn voor straathonden die een thuisbasis in een wijk of straat hebben, zodat de honden niet op het zand hoeven te slapen waardoor ze altijd onder de teken zitten, zodat we honden apart kunnen nemen wanneer ze behandeld moeten worden, zodat we ruimte hebben om honden te trainen en zodat mensen die geïnteresseerd zijn een hond te adopteren kunnen komen kijken zonder overweldigd te worden door meer dan 20 springende en blaffende honden.

Ik heb plannen om niet alleen voor ‘onze’ honden te zorgen, maar ook voor de straathonden die – een soort van – in een straat of wijk wonen en die wel eten en drinken krijgen. Want wie neemt ze mee naar de dierenarts als ze ziek of gewond zijn?  

Ik heb plannen om naast de donaties en lokale fundraising iniatieven een structurele geldstroom te generen dmv sponsoring door bedrijven en organisaties (lokaal en vanuit nederland).

En iedere dag komen er weer nieuwe plannen en ideeën bij!

Maar zoals ze hier zeggen: Poco a poco! (beetje bij beetje).

Momenteel zijn wij dus nog volledig afhankelijk van donaties, giften en hulp van vrijwilligers. Mochten jullie mij en de straathonden van Huanchaco willen helpen dan nodig ik jullie uit een kleine donatie te doen. Voor meer informatie over ons werk kun je naar onze website gaan: www.esperanzacanina.com, onze Facebook pagina met updates, fotos en videos bezoeken: www.facebook.com/HopepuppiesHco/, en voor donaties naar onze gofundme pagina gaan:https://www.gofundme.com/esperanzacanina

 

Heel erg veel groeten van Marjolein uit Huanchaco, Peru

Naar de nieuwspagina...